Humany

Norges største forhandler av dekk og felger

Ukens favoritter

Nokian
Hakkapeliitta 9
  • Kr. 820
Les mer

Goodyear
UltraGrip Ice 2
  • Kr. 688
Les mer

Continental
VikingContact 7
  • Kr. 811
Les mer

OVM
Arctic
  • Kr. 663
Les mer
SÅ ENKELT ER DET
Finn dekk og felger til bilen din
Rask levering til deg eller til verkstedet
Dekkene og felgene monteres på bilen din
Spar opptil 40% i forhold til andre montører!

VINTERDEKK TIL BILEN DIN PÅ NETT

Kjøp Vinterdekk kjøp på nett!

Kjøp dine billige vinterdekk av Byttdekk.com og spar opptil 40% sammenliknet med din lokale dekkforhandler. Hos oss kan du dessuten bestille tid for å skifte til vinterdekk direkte på nettet. Billig, enkelt og trygt!

Det er mye du må tenke på når du skal kjøpe nye vinterdekk. Hvilke vinterdekk passer din kjørestil best, hva ønsker du av ditt vinterdekk og eventuelt hvilke varemerke preferer du. Her prøver vi å hjelpe deg med litt tips og råd før valget av vinterdekk. Lykke til med dine nye piggdekk eller piggfrie vinterdekk (Friksjonsdekk)... og kjør forsiktig!

Vinterdekk og underlag

Når det kommer til avinterdekk finnes det både piggdekk og piggfrie vinterdekk / Friksjonsdekk. Hvilken type vinterdekk du bør velge kommer an på hvilke underlag du vanligvis kjøre på. Piggdekk er sikrest på snø og is, og piggfrie vinterdekk fungerer best i kaldt vær uten is. Dersom du vanligvis kjører på våte veier og snøslaps er piggfrie vinterdekk å foretrekke. Ofte vet man hva slags vær og underlagg det pleier å være der man bor, og ut ifra denne kunnskapen kan man lett velge mellom piggdekk eller piggfrie vinterdekk. For de som bor nord i landet er piggdekk det vanligste og beste valget, mens piggfrie vinterdekk er mer vanlig sør i landet. Bor man i Oslo er valget Ca: 25 % av alle bileiere velger piggdekk, til tross for at man må betale piggdekkgebyr dersom man kjører med piggdekk. Man får helt enkelt gjør en egen vurdering.

Vinterdekk og varemerke

Når det gjelder dekk for vinteren er det flere faktorer som påvirker hvilket merke som er best. Kvalitet på gummiblanding, pigger eller mønster avgjør valget. Hvert år gjennomføres det mange og store tester av vinterdekk for å finne ut hvilke vinterdekk som er sikrest avhengig av bruk. Særlig NAF sin test av vinterdekk er populær i Norge. En god idé klikk på lenken Dekktester helt øverst på denne siden, så får du en oversikt over vinterdekk som har gjort det godt i dekktester. Alle de store dekkprodusentene har bra vinterdekk, med det er særlig vinterdekk fra Nokian, Pirelli, Goodyear, Continental og Michelin som er best for norske forhold.

Vinterdekk og plassering på bilen

Vinterdekk sliter ulikt bak eller fram på din bil, avhengig av om du har forhjulstrekk eller bakhjulstrekk. De dekkene som har drivkraften får mest slitasje. Det beste er å sette de beste av dine to vinterdekk bak på bilen. Den største grunnen til dette er at man med dette minsker risikoen for at bilen blir overstyrt.

Vinterdekk og alder

Det er viktig ikke å ha for gamle dekk om vinteren, fordi gummiblandingen i vinterdekk blir hardere med tiden. Dette skjer når dekkene er brukt mye, men dekkets levetid påvirkes også av hvordan du lagrer dine vinterdekk. Vinterdekk skal oppbevares på svale og mørke rom for at de ikke skal eldes for fort. Dessverre er det mange dekkverksteder som tilbyr dekkoppbevaring i containere. Dette er ikke en optimal lagring av dekk ettersom det kan bli veldig varmt i en container om sommeren. Når du kjøper nye vinterdekk er disse oftest oppbevart optimalt oss produsenten, grossister og detaljister, og derfor kan du regne alle vinterdekk som er opp til tre år gamle som nye vinterdekk . De får nemlig en effektiv beskyttelse av en spesiell film av glyserin som holder aldringsprosessen tilbake til du begynner å bruke dine nye vinterdekk.

Nye Vinterdekk 2019?

Kjøpe dine piggdekk och friksjonsdekk 2019 hos Byttdekk og spar opptil 40% i dag.

Reglene for når vinterdekk skal brukes

Vinterdekk defineres av veivesenet som dekk som har spesielt produsert for vinterkjøring og merket med MS, M-S, M+S, M&S eller Mud and Snow. Har man piggdekk er det tillatt å bruke disse fra 1. november (15. oktober i Nord-Norge) til første mandag etter påsken (1.mai i Nord-Norge). Det er også tillat å bruke vinterdekk utenfor denne perioden om det er fare for snø, is snøslaps eller frost. Det er tillat å bruke snøkjettinger istedenfor vinterdekk, men det er naturligvis ikke å anbefale på vanlige veier. Hvis man kjører med piggdekk, bør alle vinterdekk på bilen være pigget. Det er i følge loven tillat å bruke piggfrie vinterdekk året rundt, men dette er ikke å anbefale. Piggfrie vinterdekk er laget av en mykere gummiblanding som lett og fort blir slitt i varmt vær. Dessuten gir de mye dårligere veieegenskaper enn sommerdekk om sommeren. Krav til mønsterdybde på dekk som brukes om vinteren er minst tre millimeter.

Byttdekk.com, spesialister på dekk for norske forhold

Byttdekk.com har solgt vinterdekk og sommerdekk på internet siden 2002, og vi fører alle de store merkene fra dekkprodusentene. Du velger dekk, leser om dekket, sammenlikner og leser dekktester, sammenlikner priser alt dette i fred og ro fra sofakroken. Når du har bestemt deg for hvilke dekk du skal kjøpe, reserverer du tid for dekkskifte, avbalansering og montering direkte på nettet. Vi kaller dette one-stop-shop. Du kan betale for både tjenester og produktet direkte på nettet, og du kan velge å ta alt samme på avbetaling eller faktura, eller betale med kort direkte på nettet. Vi har over 170 dekkverksteder i vår kjede. Det finnes med andre ord alltid et dekkverksted nær deg (titt under fliken Dekkverksteder øverst på siden for å finne det dekkverkstedet som er nærmest deg). Vi kan også tilby en kundeservice av topp klasse. Alle som jobber på vår kundeservice-avdeling er eksperter på dekk. De hjelper og veileder deg gjerne, før, under eller etter ditt kjøp av dekk online.