Humany
200kr rabatt ved kjøp av 4 vinterdekk fra Goodyear! Kode: GYY48N

Norges største forhandler av dekk og felger

Ukens favoritter
SÅ ENKELT ER DET
Finn dekk og felger til bilen din
Rask levering til deg eller til verkstedet
Dekkene og felgene monteres på bilen din
Spar opptil 40% i forhold til andre montører!

VINTERDEKK TIL BILEN DIN PÅ NETT

Piggdekk og friksjonsdekk

Kjøp dine vinterdekk hos Byttdekk.com. Hos oss kan du dessuten bestille tid for å skifte til vinterdekk direkte på nettet. Billig, enkelt og trygt!

Det er mye du må tenke på når du skal kjøpe nye vinterdekk. Hvilke vinterdekk passer din kjørestil best, hva ønsker du av ditt vinterdekk og eventuelt hvilke varemerke preferer du. Her prøver vi å hjelpe deg med litt tips og råd før valget av vinterdekk. Lykke til med dine nye piggdekk eller piggfrie vinterdekk (Friksjonsdekk)... og kjør forsiktig!

Hvorfor handle vinterdekk hos oss?

Byttdekk.com har solgt dekk på internett siden 2002, og vi fører alle de store merkene fra dekkprodusentene.Vi har hatt over 500.000 fornøyde kunder fra start.For å være sikker på at du blir fornøyd med kjøpet ditt tilbyr vi 100% tilpassningsgaranti. Trygt og enkelt!

Kjøpe vinterdekk - hva bør jeg tenke på?

Det er på tide å kjøpe nye vinterdekk, men hva skal man tenke på? Hvilken type vinterdekk passer ditt behov best og hvilke egenskaper er viktigst for deg? Her har vi summert litt tips og råd for å hjelpe deg på veien til å velge riktig vinterdekk for ditt behov. Lykke til med dine nye piggdekk eller piggfrie vinterdekk (friksjonsdekk) og kjør forsiktig.

Når du skal velge vinterdekk skal du tenke på hvilket underlag du kjører på. Piggdekk er best på snø og is. Piggfrie vinterdekk fungere derimot best i kaldt vær uten is. Dersom du kjører på våte veier og snøslaps er piggfrie dekk / friksjonsdekk å foretrekke. For de som bor nord i landet er piggdekk det vanligste og beste valget, mens piggfrie vinterdekk er mer vanlig sør i landet. Flere steder i landet har man innført piggdekkgebyr om man kjører med piggdekk.

Vinterdekktester

Når det gjelder dekk for vinteren er det flere faktorer som påvirker hvilket merke som er best. Kvalitet på gummiblanding, pigger eller mønster avgjør valget. Hvert år gjennomføres det mange og store tester av vinterdekk for å finne ut hvilke vinterdekk som er sikrest avhengig av bruk. Særlig NAF sin test av vinterdekk er populær i Norge. En god idé klikk på lenken Dekktester helt øverst på denne siden, så får du en oversikt over vinterdekk som har gjort det godt i dekktester. Alle de store dekkprodusentene har bra vinterdekk, med det er særlig vinterdekk fra Nokian vinterdekk, Pirelli, Goodyear, Continental og Michelin som er best for norske forhold.

Her er tidligere testvinnere av piggdekk i vinterdekktester: Nokian Hakkapeliitta 9, Continental ContiIceContact 3, Pirelli Winter Ice Zero, Goodyear UltraGrip Ice Arctic, Michelin X-Ice North 4.

Noen av de tidligere testvinnere i kategorien friksjonsdekk, piggfritt i vinterdekktester: Continental VikingContact 7, Goodyear UltraGrip Ice 2, Nokian Hakkapeliitta R3, Goodyear UltraGrip 9, Michelin X-Ice XI3.


Vinterdekk 2021 - nye vinterdekk?

Vi har alltid nye vinterdekk på lager og 2021 kommer med nyheten fra b.l.a Michelin X-Ice Snow som spås til å bli en av de dekkene som kommer høyt opp i dekktestene. Mange dekkprodusenter produserer dekk med gamle mønsterdesign, men med ny gummiblanding uten å bytte navn på dekket.


Vinterdekk og plassering på bilen

Vinterdekk sliter ulikt bak eller fram på din bil, avhengig av om du har forhjulstrekk eller bakhjulstrekk. De dekkene som har drivkraften får mest slitasje. Det beste er å sette de beste av dine to vinterdekk bak på bilen. Den største grunnen til dette er at man med dette minsker risikoen for at bilen blir overstyrt.


Vinterdekk og alder

Det er viktig ikke å ha for gamle dekk om vinteren, fordi gummiblandingen i vinterdekk blir hardere med tiden. Dette skjer når dekkene er brukt mye, men dekkets levetid påvirkes også av hvordan du lagrer dine vinterdekk. Vinterdekk skal oppbevares på svale og mørke rom for at de ikke skal eldes for fort. Dessverre er det mange dekkverksteder som tilbyr dekkoppbevaring i containere. Dette er ikke en optimal lagring av dekk ettersom det kan bli veldig varmt i en container om sommeren. Når du kjøper nye vinterdekk er disse oftest oppbevart optimalt oss produsenten, grossister og detaljister, og derfor kan du regne alle vinterdekk som er opp til tre år gamle som nye vinterdekk. De får nemlig en effektiv beskyttelse av en spesiell film av glyserin som holder aldringsprosessen tilbake til du begynner å bruke dine nye vinterdekk.


Reglene for når vinterdekk skal brukes

Vinterdekk defineres av veivesenet som dekk som har spesielt produsert for vinterkjøring og merket med MS, M-S, M+S, M&S eller Mud and Snow. Har man piggdekk er det tillatt å bruke disse fra 1. november (15. oktober i Nord-Norge) til første mandag etter påsken (1.mai i Nord-Norge). Det er også tillat å bruke vinterdekk utenfor denne perioden om det er fare for snø, is snøslaps eller frost. Det er tillat å bruke snøkjettinger istedenfor vinterdekk, men det er naturligvis ikke å anbefale på vanlige veier. Hvis man kjører med piggdekk, bør alle vinterdekk på bilen være pigget. Det er i følge loven tillat å bruke piggfrie vinterdekk året rundt, men dette er ikke å anbefale. Piggfrie vinterdekk er laget av en mykere gummiblanding som lett og fort blir slitt i varmt vær. Dessuten gir de mye dårligere veieegenskaper enn sommerdekk om sommeren.

Vinterdekk og mønsterdybde

Krav til mønsterdybde på vinterdekk som brukes om vinteren er minst tre millimeter. Les mer om lover og regler om vinterdekk her.

Kjøp vinterdekk, piggdekk eller friksjonsdekk hos Byttdekk.

Les mer