Humany
200kr rabatt ved kjøp av 4 vinterdekk fra Goodyear! Kode: GYY48N

Norges største forhandler av dekk og felger

Ukens favoritter av komplette hjul

SÅ ENKELT ER DET
Finn dekk og felger til bilen din
Rask levering til deg eller til verkstedet
Dekkene og felgene monteres på bilen din
Spar opptil 40% i forhold til andre montører!

KOMPLETTE HJUL (Dekk OG FELG) FOR DIN BIL PÅ NETT

Komplette hjul (dekk- og felgpakker)

Her finner du informasjon om dekk og felger. Byttdekk.com tilbyr alle mulige varianter av dekk- og felgpakker til lave priser!

På Byttdekk.com kan du enkelt se hvilke dekk og felger som passer sammen. Byttdekk.com tilbyr våre kunder et bredt utvalg å velge mellom, vi har dekk og felger fra mange produsenter og leverantører, også dekk og felger i flere ulike størrelser. Noen av selskapene vi jobber med, og merker som vi tilbyr, er: Aez, Ace, SVF, OVM, Dotz, Enzo, OXXO, Zito, Alutec, Nitro, Michelin, Pirelli, Continental, Goodyear, Hankook og Nokian.

Det er viktig å velge riktige dekk og felger for akkurat bilen din. Byttdekk.com tilbyr en unik søkefunksjon hvor du som kunde alltid får et hjul som er optimalisert for bilen din.

Dekk- og felgdimensjonene kan endres så lenge hjulet ikke stikker utenfor den opprinnelige skjermkanten, eller kommer borti deler av chassiset ved full fjæring eller fullt rattutslag. Forandringer som endrer bilens kjøreegenskaper vesentlig er ulovlig. Holder du deg til dekk- og felgdimensjonene som er originalmontert på kjøretøyet eller ligger svært nært opp til disse, bør ikke endringen være noe problem. Ved å bruke Byttdekk.com sin unike søkefunksjon får du som kunde alltid et hjul som er optimalisert for akkurat din bil.

NB! Du må selv kontrollere at bæreevne, rulleomkrets og innpress (ET) er riktig på vognkortet ditt, samt at det ikke avviker mer enn 7,5 mm.

Hjulets diameter (høyde)

Pass på at hjulets diameter ikke forandres når du skifter dekk og felg. Større hjul risikerer å komme borti skjermkanter, støtdempere, fjær etc. Hjulets høyde er felgens størrelse pluss to ganger dekkprofilen.

Eksempel: Dekkstørrelse 215/45-17"
- 225 er dekkets bredde i mm.
- 45 er høyden på dekkets profil i % av bredden.
- 17 er dekkets størrelse (diameter på innsiden) i tommer.

Formelen for eksemplet ovenfor er dermed: (17 x 25,4) + (2 x (225 x 0,45)). Dette gir en diameter på 634 mm.

Rulleomkrets

Rulleomkrets tilsvarer den strekningen hjulet ruller i én omgang. Ved dekk- og felgskift skal ikke rulleomkretsen endres mer enn ± 5 % sammenliknet med rulleomkretsen på hjulene som bilen er typegodkjent for.

Eksempel:
- Dekkstørrelse 225/45-17"
- Diameteren i dette eksempelet er 634 mm.
Vi ganger med pi (3,141592) og får 1992 mm i rulleomkrets. Hvis 225/45-17" er originalstørrelsen, betyr det at vi kan skifte til andre dekk så lenge rulleomkretsen holder seg innenfor ± 5 %, dvs. lavest 1892 mm, høyest 2092 mm.

Om du ønsker å lese mer om dekk og felg kan du gå inn på følgende sider: Dekk, felg og vår produktside der du blant annet kan lese om belastningsindex, hastighetsindex og dekkprofiler.

Les mer