Humany

Testvinner - vinter og sommerdekk!

Her har vi samlet dekktester fra ulike magasiner på ett sted. Vår testside vil hjelpe deg med å få en god oversikt over alle dekktestene som kommer ut hvert år. Håper den kan være til hjelp og at du finner dekkene som passer deg og din bil.

BEST I TEST VINTERDEKK!
Spør noen som vet!

Vi er her for å svare på alle spørsmålene du måtte ha mens du handle. Vi ser frem imot telefonsamtalen eller e-posten din!

Dekktester - Test av dekk finner du her

Her har vi samlet alle de viktigste dekktestene for piggdekk, piggfrie vinterdekk og sommerdekk på ett sted. Dette er omfattende tester og gir en god indikator på hvilke sommerdekk og vinterdekk som er best i sin klasse. Vi tar med tester fra Teknikens värld, Aftonbladet og Auto Motor & Sport. I tillegg gir vi deg også resultater fra tyske Gesellschaft für technishe Überwachung (GTÜ). Sist men ikke minst også tyske ADAC som er en av forbrukerorganisasjonene med lengst erfaring når deg gjelder tester av sommerdekk og vinterdekk. De fleste avisene samarbeider med Test World som utfører dekktestene. Det finnes også institutt som gjør sine egne tester eller på oppdrag av ulike dekktilverkere og så videre. På Byttdekk.com hjelper vi deg å få en oversikt over de viktigste og vanligste dekkene med hjelp av vår dekktest side.

Denne oversikten inkluderer kun store seriøse dekktester utført av uavhengige aktører. I kontrast til disse finnes det også flere mindre dekktester av mer useriøs karakter. Disse er ofte dekktester som er betalt av en eller flere dekkprodusenter. Testene kan likevel være gjennomført i samarbeid med seriøse institusjoner, men avsenderene av de useriøse testene offentliggjør ikke testsvarene før de mottar testresultater som er i deres favør. I tillegg blir ofte kun utdrag av testene offentilggjort. Slike tester bør man ikke sette mye lit til. Generelt bør man være kritisk til dekktester uansett hvem som gjennomfører dem, men om et sommerdekk er best i test i flere seriøse tester, tyder det på at man har funnet et godt dekk.

Test sommerdekk 2021

I tester av sommerdekk sjekker man etter fare for vannplaning, kjørefølelse og bremselengde på våt asfalt, støy, grep i kritiske manøvre (sidegrep, grep under bremsing i sving og akselerasjon), bremsing og kjørefølelse på tørr asfalt, samt rullemotstand. Disse dekktestene utføres vanligvis på en nedlagt flyplass og kan ta opptil flere dager, da dekkene testes både på tørt og vått underlag. Med elektronikk som er installert i bilen kan man måle bremseeffekten. For å gi et rettferdig resultat er det viktig å bruke den samme bilen når man tester alle dekkene, ellers vil resultatene variere med forskjellige biler avhengig av kjøretøyets vekt, ABS-systemet, og så videre.

Test vinterdekk 2021

I tester av vinterdekk er det vanlig å teste ABS-bremsing på glatt is, akselerasjon på glatt is, unnamanøver på is, kjørefølelse (på is, snø og tørr asfalt), bremsing på snø og våt asfalt, akselerasjon på snø, kjørefølelse på snø og våt asfalt, slapseplaning, unnamanøver på våt og tørr asfalt, støy og rullemotstand. De seriøse dekktestene sjekker altså dekkene for alt som er nødvendig for å kjøpe gode dekk tilpasset norske kjøreforhold. Test av vinterdekk gjøres ofte helt nord i Sverige eller Finland, der kjøreforholdene er ekstreme. Enkelte gjennomfører også dekktester i Alpene da man her har god variasjon i klimaet med både varme og kulde. Se alle vinterdekk(friksjonsdekk) tester fra 2021 her..

Les mer