Humany
Opptil 10% på dekk på lager!

Test Piggdekk - best i test

Her har vi samlet alle piggdekktestene fra lokale magasiner på ett og samme sted. For å gjøre beslutningen lettere når du skal finne de beste piggdekkene kan du benytte deg av grafen nedenfor for en rask oversikt over de dekkene som kommer best ut av piggdekktestene. Klikk på en bestemt plassering eller magasinets logo for å se at hele testen.

Beste piggdekk i vinterdekktest 2021:

1. NOKIAN HAKKAPELIITTA 10
2. PIRELLI WINTER ICE ZERO 2
3. MICHELIN X-ICE NORTH 4

Spør noen som vet!

Vi er her for å svare på alle spørsmålene du måtte ha mens du handle. Vi ser frem imot telefonsamtalen eller e-posten din!

Test vinterdekk (piggdekk)

I tester av vinterdekk er det vanlig å teste ABS-bremsing på glatt is, akselerasjon på glatt is, unnamanøver på is, kjørefølelse (på is, snø og tørr asfalt), bremsing på snø og våt asfalt, akselerasjon på snø, kjørefølelse på snø og våt asfalt, slapseplaning, unnamanøver på våt og tørr asfalt, støy og rullemotstand. De seriøse dekktestene sjekker altså dekkene for alt som er nødvendig for å kjøpe gode dekk tilpasset norske kjøreforhold. Test av vinterdekk gjøres ofte helt nord i Sverige eller Finland, der kjøreforholdene er ekstreme. Enkelte gjennomfører også dekktester i Alpene da man her har god variasjon i klimaet med både varme og kulde.

Les mer