Humany
200kr rabatt ved kjøp av 4 vinterdekk fra Goodyear! Kode: GYY48N

Norges største forhandler av dekk og felger

UKENS FAVORITTER BLAND FELGER

SÅ ENKELT ER DET
Finn dekk og felger til bilen din
Rask levering til deg eller til verkstedet
Dekkene og felgene monteres på bilen din
Spar opptil 40% i forhold til andre montører!

FELGER TIL BILEN DIN PÅ NETT

Felger, spare opp til 40%

Du kan spare 40 prosent på nye felger om du kjøper de på Byttdekk. Vi har rask levering når du kjøper felger hos oss. Vår kundeserviceavdeling er eksperter på felger, og hjelper deg gjerne. Du kan alltid få dine felger og dekk montert hos et verksted i nærheten av deg. Vi har de nyeste modellene fra alle de store merkene som OVM, OXXO, Image, EtaBeta, Brock, Vossen, Nitro, Alutec, Monaco.

Størst på felger og lave priser

Byttdekk har vært på nettet siden 2002 og er Nordens største nettbutikk for felger. Hos oss handler du billig. Vi gjør store partikjøp av felger og kan derfor holde prisene lave. Vi har også et stort sentrallager med et stort beholdning av felger til enhver tid. Alle disse fordelene kommer deg som kunde til gode når du kjøper felger av oss!

Hos oss handler du trygt. Vi er en sertifisert nettbutikk, og vi er stolte over å ha hatt over 500 000 fornøyde kunder siden 2002.

Hos Byttdekk kan du handle enkelt. Her kan du lese om og velge felger, se hvordan dine felger vil se ut på din bil, og lese tester og kundeanmeldelser av felger. Når du har valgt felgene dine kan du bestille time direkte på nett for montering på ett av våre verksteder. Du kan betale for både felger og tjenester med en gang. Dette betyr at du både kan betale felger, montering og balansering på delbetaling, eller faktura om du ikke vil betale med en gang.

Velg mellom aluminiumsfelger og stålfelger

Det finnes mange ulike typer felger. Overordnet deler man de gjerne opp i aluminiumfelger (alufelger, lettmetallfelger) og stålfelger. Stålfelger er billigere, og det er denne typen som vanligvis blir satt på nye biler som standardutstyr. Aluminiumsfelger er som oftest finere og har mer fokus på design og utseende. Felger av stål har ofte en lag med plast utenfor selve felgen. Mange velger å ha felger av aluminium om sommeren og stålfelger om vinteren. Dette er kanskje synd da bilen dermed er fin halve året og litt kjedelig og ikke like fin resten av året.

Dette må du tenke på når du kjøper nye felger

Innpresset på felgene dine (ET) må stemme overens med bilen din. Dette målet angir hvor langt inn eller ut dine felger bør plasseres i forhold til felgens sentrumpunkt (avstanden mellom senterlinjen på en felg og anleggsflaten på hjulnavet). Det er viktig å benytte seg av det korrekte innpresset for å unngå at ditt hjul går imot skjermenes ytterkant eller støtdemperen. Det eksakte innpresset for din bil kommer an på bredden på felgene dine, hvor store dekk du velger og hva slags bil du har. På de fleste felger står innpresset på felgene. Et høyere siffer gir felger som sitter dypere, mens lavere sifrer gir felger som sitter mindre tett på bilen.

Man må også ta hensyn til bilens boltsirkel. Dette er et mål som angir hvor mange bolter bilen trenger (oftest er dette fire eller fem), og hvilken diameter bolten sitter i. For eksempel viser tallet 4/110 at du har fire bolthull og 110 angir diameteren. Om man ser for seg en sirkel som skjærer midtpunktene på hvert bolthull har man det som kalles boltsirkel. For å måle boltsirkelen kan man måle fra bolthullets ytterkant til neste bolthulls innerkant, tvers over hullet i midten på felgen. Dette gjelder for biler med fire bolthull. Om du har fem bolthull skal du måle slik: Først måler du bolthullets diameter (=A). Mål så fra bolthullets kant til kanten på navhullet (=B). Mål til slutt diameteren på navhullet (=C). Du kommer fram til boltsirkelen ved å regne A+(Bx2)+C.

Det er også viktig å ta hensyn til dimensjonene på felgene. Man måler felger i tommer, for eksempel ved tallene 6Jx16. Sekstallet står får bredden på felgene, J er typen felghorn og 16 er diameterne på felgene. Ettersom J er standard på nesten alle felger er dette ikke noe Byttdekk.com oppgir når vi selger felger.

Les mer