Humany

Best i test: Piggfrie dekk

Her har vi samlet alle testene på piggfrie vinterdekk fra lokale magasiner på ett og samme sted. For å gjøre det lettere for deg når du skal finne de beste piggfrie dekkene kan du benytte deg av informasjonen under for en rask oversikt over de dekkene som kommer best ut på testene. Klikk på en bestemt plassering eller på bladets logo for å se hele testen.

Spør noen som vet!

Vi er her for å svare på alle spørsmål du måtte ha mens du handle dine produkter. Vi ser frem til din telefonsamtale eller e-post!

Test vinterdekk (friksjonsdekk/piggfrie dekk)

I tester av vinterdekk er det vanlig å teste ABS-bremsing på glatt is, akselerasjon på glatt is, unnamanøver på is, kjørefølelse (på is, snø og tørr asfalt), bremsing på snø og våt asfalt, akselerasjon på snø, kjørefølelse på snø og våt asfalt, slapseplaning, unnamanøver på våt og tørr asfalt, støy og rullemotstand. De seriøse dekktestene sjekker altså dekkene for alt som er nødvendig for å kjøpe gode dekk tilpasset norske kjøreforhold. Test av vinterdekk gjøres ofte helt nord i Sverige eller Finland, der kjøreforholdene er ekstreme. Enkelte gjennomfører også dekktester i Alpene da man her har god variasjon i klimaet med både varme og kulde.