Humany
Opptil 10% på dekk på lager!

Best i test: Piggfrie dekk

Her har vi samlet alle testene på piggfrie vinterdekk fra lokale magasiner på ett og samme sted. For å gjøre det lettere for deg når du skal finne de beste piggfrie dekkene kan du benytte deg av informasjonen under for en rask oversikt over de dekkene som kommer best ut på testene. Klikk på en bestemt plassering eller på bladets logo for å se hele testen.

Beste friksjonsdekk i vinterdekktest 2021:

1. CONTINENTAL CONTIVIKINGCONTACT 7
2. GOODYEAR ULTRAGRIP ICE 2
3. MICHELIN X-ICE SNOW
4. PIRELLI WINTER ICE ZERO FR

Spør noen som vet!

Vi er her for å svare på alle spørsmålene du måtte ha mens du handle. Vi ser frem imot telefonsamtalen eller e-posten din!

Test vinterdekk (friksjonsdekk/piggfrie dekk)

I tester av vinterdekk er det vanlig å teste ABS-bremsing på glatt is, akselerasjon på glatt is, unnamanøver på is, kjørefølelse (på is, snø og tørr asfalt), bremsing på snø og våt asfalt, akselerasjon på snø, kjørefølelse på snø og våt asfalt, slapseplaning, unnamanøver på våt og tørr asfalt, støy og rullemotstand. De seriøse dekktestene sjekker altså dekkene for alt som er nødvendig for å kjøpe gode dekk tilpasset norske kjøreforhold. Test av vinterdekk gjøres ofte helt nord i Sverige eller Finland, der kjøreforholdene er ekstreme. Enkelte gjennomfører også dekktester i Alpene da man her har god variasjon i klimaet med både varme og kulde.

Les mer