Humany
Opptil 10% på dekk på lager!

Fremtidens verksted

Glem nostalgien om det gamle verkstedet. Når du besøker et bilverksted i dag treffer du flere høyteknologiske IT-proffer enn oljete mekanikere. Bilens utvikling ses tydelig i verkstedene, men hva skjer i framtida?


Dagens biler er mer og mer online, med masse elektronikk, hybridmotorer eller el-drift, som holder på å snu opp-ned på bilverkstedene våre. Teknologiskiftet stiller høye krav til alle som jobber med service og vedlikehold av biler. Hvem vet, kanskje morgendagens bilverksteder blir rendyrkede IT-bedrifter?

Helt fra bilismens barndom til bare noen få år siden, var de fleste biler ganske like under panseret. De kunne være for- eller bakhjulsdrevne og skille seg fra hverandre i design og innredning, men under skallet fant du alltid en eller annen form for forbrenningsmotor. Den kunne ha flere eller færre sylindere, ventiler, kamaksler og forgassere. En helt mekanisk affære med masse bevegelige deler og væsker som driver, kjøler og smører.

Men på nittitallet gjorde elektronikken i bilen sin entré for alvor, og alt forandret seg – både for mekanikeren med oljeflekker og for hobbymekker’n. Det holder med å se på en gammel episode av Trafikkposten for å forstå hvor langt utviklingen har gått de siste årene. I dag er det i prinsippet bare veteranbiler som mangler elektronikk. Og som eier av en ny bil, er det ikke mye du kan eller skal gjøre selv.

Når man ikke engang kan skifte en lykt uten spesialverktøy, stilles det høyere krav til verkstedene. Disse må da raskt tilpasse seg teknologien, som blir mer og mer avansert. Andelen biler som er online øker stadig, og dermed er bilen i ferd med å bli forvandlet til et IT-produkt. Gårsdagens mekanikere har blitt dagens teknologer, høyt spesialiserte og med spisskompetanse på sine områder. I dag kan en mekaniker like gjerne kjøre en programoppdatering som å bytte et eksosrør.

Hvis vi ser dypt inn i krystallkulen, kan vi skimte en utvikling som går mot flere el-biler og helt selvkjørende biler. En el-motor har mange færre bevegelige deler enn en forbrenningsmotor og utmerker seg med et betydelig mindre behov for service. Men el-bilen er fremdeles en bil med bremser og bremsevæske, hjulinnstilling og batterivæsker. Disse trenger å kontrolleres og justeres med jevne mellomrom. Dekkene kan du fremdeles bytte på egen hånd, selv om hjulene også inneholder stadig mer teknologi.

I framtida har du kanskje en personlig tekniker som fjernoppdaterer bilen din. Han eller hun er kanskje til og med ansvarlig for hele hjemmet ditt som er på nett? I så fall, vil du alltid ha behov for hjelp av noen når noe går galt. For så lenge vi vil fortsette å kjøre rundt i biler, vil vi også gjøre feil, få feilmeldinger, bli påkjørt eller punktere. Et flyttebyrå kan naturligvis også komme til å miste en kommode på din parkerte el-bil. Da er sjansen stor for at du vil ha bilen reparert. Forskjellen blir kanskje at det er bilen selv som ringer og ber om hjelp, men til slutt må nok noen likevel sørge for at skaden blir fikset. Så lenge det finnes mennesker som etterspør hjelp med biler, uansett hvor høyteknologiske de måtte være, vil det alltid finnes steder som kan møte våre behov med den kompetansen som kreves. Kanskje vi til og med vil fortsette å kalle det et bilverksted? Ha det, da, gamle verksted, vi ses igjen i morgen!